Van telefoonprovider veranderen

Twijfel je om van telefoonprovider te veranderen alleen weet je niet hoe het moet? Geen zorgen, in dit artikel worden in een paar simpele stappen uitgelegd hoe je van telefoonprovider kan veranderen. In deze uitleg staat ook hoe je je oude nummer kan behouden, zodat je hier ook geen zorgen over hoeft te maken.

Vinden van abonnement

De eerste stap is naar het zoeken van een abonnement. Om simpel en overzichtelijk een telefoonabonnement te vergelijken kan je het beste naar Providers gaan. Hier kan je alle verschillende telefoonabonnementen vergelijken en zo makkelijk je keus maken. De tweede stap nadat je een abonnement afsluit, is aangeven dat je het oude nummer graag wil behouden. Zo voorkom je dat de provider een nieuw nummer kiest voor jou.

Installeren nieuwe sim

De derde stap is simpelweg het ontvangen van je simkaart van de provider waar je een abonnement hebt afgesloten. Let op, gebruik je oude simkaart nog wel totdat je nieuwe abonnement in gaat. Als je nieuwe abonnement eenmaal ingaat, dan stop je jouw nieuwe simkaart in je telefoon. Zo stap je makkelijk over van provider zonder dat jouw nummer kwijt bent en in een paar simpele stappen.

Tips veranderen telefoonprovider

Zeg je oude abonnement NIET op voordat je nieuwe abonnement in is gegaan. Als je het daarvoor al doet kan dat ervoor zorgen dat je je nummer kwijt raakt. Je nieuwe provider kan immers alleen bestaande nummers overnemen. Het is ook verstandig om van tevoren te checken of je een goede sim hebt ontvangen die daadwerkelijk past. Zonder een passende sim kan je ook vrijwel niks doen met je telefoon, kijk daar dus ook tijdig naar. Er zijn ook een aantal telefoons die een simlock hebben, let hierop voordat je van abonnement switcht. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de sims van andere telefoonproviders er ook in passen. Dit gebeurt vaak bij telefoons die als onderdeel van een abonnement worden verkocht.